Afbeelding
Beeld: PR

Stadsspeld voor zeven vrijwilligers wijkbus

Algemeen

Omdat ze zich al vele jaren belangeloos voor de Stichting Wijkbus Groot Scheveningen inzetten, is aan zeven vrijwilligers van deze organisatie de Stadsspeld toegekend. Het college van B en W. heeft hiertoe besloten om de waardering voor deze vrijwilligers te onderstrepen.

Tot deze vrijwilligers behoren de dames G.M. Schaap-Harteveld en J.M. van den Heuvel-de Ruijter. Ook de heren A. Knoester, F.P. van der Harst, J. van der Zwan, J. Buis en F. Pronk maken deel uit van deze groep.

Deze wijkbusorganisatie richt zich op ouderen en mindervaliden in groot-Scheveningen. Als zij zich hebben aangemeld als donateur kunnen zij zich met de wijkbus laten vervoeren naar bijvoorbeeld het ziekenhuis en de dokter, naar activiteiten in zorgcentra en naar familie en vrienden. Ook rijdt de bus naar kappers, de bibliotheek en het postkantoor en naar winkels om de doelgroep in staat te stellen om hier inkopen te doen.

De stichting beschikt over drie bussen en een personenauto. Ze werkt uitsluitend met vrijwilligers. De zeven vrouwen en mannen die worden gedecoreerd, treden op als chauffeur of zijn actief op het meldpunt om de ritverzoeken op te nemen en te registreren. Sommigen maakten ook deel uit van het bestuur van de Stichting Wijkbus Groot Scheveningen of de Stichting Vrienden van de Wijkbus.

Stadsdeelwethouder Scheveningen, wethouder Anne Mulder, mocht afgelopen vrijdag de Stadsspelden uitreiken in wijkgebouw Het Trefpunt. Dit gebeurde tijdens de jaarafsluiting voor de vrijwilligers.