Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Lunchgasten in de kou na brand in restaurant

Algemeen

De schrik zat er afgelopen zaterdag goed in bij de lunchgasten van restaurant Encore aan de Dr. Lelykade. Even voor 13.00 uur werd brand ontdekt en moest het restaurant in allerijl ontruimd worden.

Bij de brandweer kwamen even voor 13.00 uur diverse meldingen van een brand bij het restaurant aan de Dr. Lelykade binnen. Bij aankomst trof de brandweer een brand aan in een van de afzuigingen van de keuken.

Het personeel van het restaurant heeft snel opgetreden en alle aanwezigen veilig naar buiten begeleid. Het was volle bak bij Encore in verband met de lunchconcerten die het restaurant in het weekend organiseerden. Deze zaterdag stond de zanger Tino Martin op het programma.

Omdat alle lunchgasten al buiten stonden, kon de brandweer zich direct op de brand richten. De brand was door snel optreden binnen korte tijd onder controle. Wel heeft de brandweer sloopwerk moeten verrichten om de laatste vuurresten uit te maken.

Er waren geen slachtoffers bij deze brand. En na enige tijd konden de gasten van het restaurant weer naar binnen om van hun lunch te genieten.