Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Test je kennis met de Scheveningse Wandeling

Hoe is de Keizerstraat ontstaan, en waarom eten we haring vaak met uitjes? Het zijn vragen die langskomen in de Scheveningse Wandeling. Dit is een interactieve wandeling langs historische plekken in Scheveningen-Dorp en bij de zee. De Scheveningse Wandeling is gemaakt door twee Scheveningers en wordt tot en met 30 juni 2022 gratis aangeboden aan alle Scheveningers.

De wandeltocht start in de Duinstraat, bij Het Kasteel. Vanaf hier worden deelnemers kriskras door Scheveningen geleid in een puzzeltocht van ongeveer 90 minuten. In totaal worden er twintig vragen over Scheveningen, de badplaats en haar historie gesteld. Aan het einde van de interactieve wandeltocht krijgen deelnemers direct hun score en de juiste antwoorden in te zien. Aangezien registratie niet nodig is, wordt er geen scorelijst bijgehouden. Wie Scheveningen het beste kent, dat mag je zelf bepalen.

De Scheveningse Wandeling is ontstaan als bedrijfsuitje, maar de betrokken partijen waren zo enthousiast dat zij deze wandeling aan alle inwoners van Scheveningen gratis willen aanbieden. Initiatiefnemer is Stichting Breed Geluk, die deze interactieve wandeltocht in samenwerking met Beleving aan Zee en Huzaar, heeft ontwikkeld.

Ga voor de route naar de website: www.scheveningsewandeling.nl.