Afbeelding
Beeld: Google Maps

Zendmast verdwijnt uit Scheveningse Bosjes

De Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor Den Haag en omstreken (AVN) heeft met succes gepleit om een zendmast in de Scheveningse Bosjes bij de Dr. Aletta Jacobsweg weg te halen.

Volgens de AVN werd er, om de zendmast van elektriciteit te voorzien, gebruik gemaakt van een zeer milieuonvriendelijk, ronkend en rokend aggregaat. “Een oud type dat eigenlijk allang niet meer in groene gebieden toegepast zou mogen worden.”

De protesten van onder meer de AVN werden gehoord door de Omgevingsdienst Haaglanden, die ervoor zorgde dat de zendmast werd aangesloten op het elektriciteitsnet. Nu blijkt dat de zendmast helemaal gaat verdwijnen van de eerder genoemde locatie.


De zendmast wordt verplaatst naar een locatie tussen het gebouw van De Bataaf en de Prof. B.M. Teldersweg. De nieuwe zendmast wordt compleet opgenomen in de omgeving, want één van de lichtmasten van het tennispark zal worden omgebouwd tot een combinatie van een lichtmast, zendmast én sirene. "De sirene is ter vervanging van de sirenemast aan de Ver Huellweg, deze verdwijnt dus ook”, laat de AVN weten op hun website.