Ondernemers stemmen voor samenwerking

De afgelopen weken spraken honderden ondernemers in Den Haag zich wederom uit voor samenwerking in een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dit is een afgebakend gebied waarin de ondernemers zelf bepalen hoe en waarmee hun winkelgebied of bedrijventerrein aantrekkelijker wordt gemaakt.

Per 1 januari 2022 kent Den Haag door de positieve uitslag van de gehouden draagvlakmetingen 25 Bedrijveninvesteringszones. “Wat een mooi resultaat! Voor de gemeente is het een groot voordeel om via een BIZ een aanspreekpunt te hebben in de winkelgebieden. De ondernemers schrijven een plan en betalen zelf mee aan de uitvoering. Denk aan meer evenementen in het gebied, feestverlichting, betere marketing en vindbaarheid online. Daarnaast stelt de gemeente kwartiermakers beschikbaar die de verenigingen helpen met het organiseren, verlengen en oprichten van een BIZ", aldus wethouder Saskia Bruines.

Den Haag kent vanaf 1 januari twee nieuwe BIZ’en. Ondernemers in de Frederikstraat hebben de handen ineen geslagen en dat is ook gebeurd bij de eigenaren van het winkelgebied De Fahrenheit/Thomsonlaan. Deze laatste komt naast de reeds bestaande BIZ van de gebruikers van de panden.

De winkelgebieden Aert van der Goesstraat, Badhuisstraat, Reinkenstraat en Van Hoytemastraat kiezen opnieuw voor de BIZ. Per 1 januari 2022 zullen deze gebieden worden verlengd voor 5 jaar. Het winkelgebied De FRED/Frederik Hendriklaan zal door de positieve draagvlakmeting worden uitgebreid met de Willem de Zwijgerlaan.