Grond Bronovo moet voor de zorg blijven

De grond waarop het Bronovo-ziekenhuis staat, heeft nu een zorgbestemming. Uit de beantwoording van schriftelijke vragen van het CDA is duidelijk geworden dat de mogelijkheid ontstaat dat die zorgbestemming er af kan.

Het CDA is hier een groot tegenstander van. Wat betreft woordvoerders Astrid Frey en Cees Pluimgraaff blijft de grond van het Bronovo-ziekenhuis nu en in de toekomst een zorgbestemming houden. “Hier hoort zorg. Nu, en in de toekomst", zegt Frey. “Wij vechten voor het behoud van het Bronovo-ziekenhuis, het behoud van de zorgbestemming van de grond is dan een heel belangrijke voorwaarde.”

Pluimgraaff onderstreept daarnaast het belang van het Bronovo-ziekenhuis voor Hagenaars en de omliggende wijken van het ziekenhuis. “Het Bronovo-ziekenhuis heeft een grote betekenis voor de inwoners van het Benoordenhout en Scheveningen. Die maatschappelijke waarde mag niet verloren gaan.”



Aanrijding Conradkade

Op de Conradkade, tussen de President Kennedylaan en de Cornelis de Wittlaan, raakte zaterdagmiddag de bestuurster van een auto gewond.

Zaterdag rond 13.45 uur kwamen twee auto's met elkaar in botsing. Ondanks dat het een vrij kleine aanrijding betrof, raakte de bestuurster van de achterste auto in haar voertuig bekneld. Hierop werden diverse hulpdiensten gealarmeerd.

Omdat het enige tijd duurde voordat het slachtoffer bevrijd kon worden werd uit voorzorg ook het Mobiel Medisch Team (MMT) gealarmeerd. Vlak daarna kon de dame uit haar benarde positie gehaald worden en was de inzet van het MMT niet nodig.

De vrouw is met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft zich ontfermd over haar voertuig. De andere betrokkene kon op eigen gelegenheid zijn weg vervolgen.



Weer gokreclames

Sinds 1 oktober jongstleden is online gokken legaal en mogen aanbieders hier ook reclame voor maken. ChristenUnie/SGP-raadslid Judith Klokkenburg  maakt zich zorgen over de gokreclames die sindsdien steeds vaker in de stad opduiken.

"Gokken lijkt op de reclame vaak een feestje, terwijl de risico's voor met name verslavingsgevoelige jongeren enorm kunnen zijn. Onbegrijpelijk dat we dit toestaan.” Wat Klokkenburg betreft, treedt de gemeente actief op om gokreclames te weren uit de openbare ruimte. De fractie heeft in schriftelijke vragen het college gevraagd om zo snel mogelijk de reclames te weren uit de stad.