Eindelijk ook kunstgras voor Duindorp

De gemeente Den Haag maakte afgelopen week bekend dat een aantal voetbalverenigingen nieuwe kunstgrasvelden krijgen. Ook Duindorp SV krijgt eindelijk een kunstgrasveld.

Hart voor Den Haag is blij met het besluit. De partij heeft zich lange tijd hard gemaakt voor een nieuw veld voor de Duindorpse voetbalvereniging. "Eindelijk heeft het college het licht gezien! Ik ben dolblij voor de jeugd van Duindorp”, aldus raadslid Nino Davituliani.

Eerder dit jaar liet het stadsbestuur nog weten er geen geld voor beschikbaar te hebben. De vereniging en de leden voelden zich enorm in de steek gelaten. Het bestuur van Duindorp SV vreesde voor een forse terugloop van de leden en voor het opdrogen van de inkomsten. "Elk sportcomplex dient minimaal een kunstgrasveld te hebben, wil het kunnen voorzien in voldoende sportaanbod”, zegt Davituliani, die erop wijst dat de toegenomen bespeling en het slechte weer ertoe hebben geleid dat de natuurgrasvelden veelal onbespeelbaar zijn. "Het kunstgrasveld was voor de club dan ook bittere noodzaak."