Russische les

In Het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, begint een nieuwe cursus. Bij voldoende aanmeldingen starten op 12 januari Russische lessen voor beginners. De les vindt elke woensdag plaats van 9.15 tot 10.15 uur en wordt gegeven door een native speaker.

U kunt zich ook aanmelden voor Russisch voor halfgevorderden van 10.30 tot 11.30 uur, die is al begonnen maar daar is nog plaats vrij. U betaalt 28 euro voor acht lessen. Voor meer informatie of inschrijven kunt u tijdens kantoortijd bellen naar telefoon: 070–3500694.



'Haar wereldbeeld'

Alexine Tinne (1835 - 1869) was in de negentiende eeuw wereldberoemd als ontdekkingsreiziger. Ze was echter ook een van de belangrijkste pioniers uit de begintijd van de fotografie in Nederland. Nieuw onderzoek naar haar leven en werk is aanleiding voor een herwaardering van het vernieuwende fotografische oeuvre van deze ‘Haagse dame'.

Het Haags Historisch Museum presenteert als eerste een compleet overzicht van het fotografisch oeuvre van Tinne in een tentoonstelling, die vanaf 11 december aanstaande te zien is. Zie voor meer info: www.haagshistorischmuseum.nl.