Afbeelding
Beeld: Johan Persson

Grootse première Holland Dance Festival

Voor de achttiende keer vindt van 3 tot en met 19 februari 2022 het Holland Dance Festival plaats. Elke twee jaar creëert het Holland Dance Festival een belangrijke impuls voor de dans en het culturele leven in ons land. Dansstad Den Haag is het kloppende hart van het festival, met daarnaast voorstellingen in Delft, Tilburg, Rotterdam en Amsterdam.

Al meer dan dertig jaar haalt Holland Dance Festival van over de hele wereld dans naar Nederland. Het festival presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet te zien zijn in ons land. Het festivalaanbod is complementair, veelzijdig en toegankelijk en kent een uitgesproken focus op het fysieke, virtuoze spectrum van de dans. Hierin staan niet alleen grote gezelschappen centraal, maar juist ook beginnende artiesten en professionele talentontwikkeling.

Voor het eerst sinds 2009 wordt Holland Dance Festival geopend met een groots, feestelijk premièreprogramma van Nederlands Dans Theater 1, in dé nieuwe cultuurtempel van Den Haag: Amare. Het rijke en gevarieerde festivalprogramma met 60 voorstellingen, 19 gezelschappen, nagesprekken, drop-in workshops, masterclasses en het DanceAble symposium staat nu online. Bekijk het aanbod via: www.holland-dance.com.