Afbeelding
Beeld: VolkerWessels

Vereniging maakt bezwaar tegen bouwplan

De Vrienden van Den Haag tekenen bezwaar aan tegen een massieve bebouwing langs de Strandweg, die volgens de vereniging doet denken aan een verlate uitvoering van de Atlantikwall. Een verdere teloorgang van de badplaats Scheveningen dreigt, vinden de Vrienden.

Volgens de Vrienden voldoen de plannen op geen enkele wijze aan een eerder door het College vastgesteld beeldkwaliteitsplan. Dat plan zou ervoor moeten zorgen dat nieuwbouw op zo'n belangrijke plaats past in de omgeving en van hoge stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit is. Daarom hebben de Vrienden een bezwaarschrift bij de gemeente ingediend tegen de verzochte vergunningverlening.

De Welstandscommissie heeft weliswaar positief geadviseerd over de plannen, maar daarbij is het beeldkwaliteitsplan ten onrechte niet in de overwegingen meegenomen. De Vrienden wijzen er met nadruk op dat in zo'n geval het gemeentebestuur bevoegd is het advies van de welstandscommissie terzijde te leggen. "Wat is de betekenis van beeldkwaliteitsplannen, als het college vergunning verleent voor dit plan?", aldus de Vrienden.