Afbeelding
Beeld: Peter Epping

Poes Meesie gered uit goot door brandweer

Op vrijdag 19 november waren de twee poesjes van Marc en Rachelle uit de Namensestraat weggelopen. Eén van de poesjes was redelijk snel weer thuis, maar de tweede, genaamd Meesie, bleef zoek. Uiteindelijk moest de hoogwerker van de brandweer er aan te pas komen om Meesie te redden.

Toen buurman Peter Epping woensdag 24 november, dus zes dagen later thuiskwam en uit het raam keek, zag hij een poesje vastzitten onder het dak in een plas water van de goot. Peter: “Omdat Marc en Rachelle de buurt via een rondschrijven hadden geïnformeerd, was het wel duidelijk dat het waarschijnlijk om Meesie ging. Ik heb toen Rachelle gebeld en die kwam meteen kijken en zag dat het inderdaad om Meesie ging. Omdat we er zelf niet bij konden komen, hebben we de brandweer gebeld, die binnen tien minuten voor de deur stond.”

De brandweerlieden konden zelf niet bij de poes komen en hebben hun collega's met de hoogwerker gebeld. Twee man ging met een bench omhoog en een kwartier later kon Meesie veilig en wel aan de eigenaren teruggegeven worden. Peter: "De brandweer staat, hoe klein het incident ook is, voor iedereen razendsnel klaar. Een driewerf bravo is daarom zeker op zijn plaats.”