Voertuigbrand

De brandweer werd in de nacht van zondag op maandag gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Nieboerweg.

Omstreeks 01.30 uur zagen voorbijgangers de vlammen uit een geparkeerd busje slaan. Hierop werd direct de brandweer gealarmeerd. Deze kon de brand snel onder controle krijgen, maar kon niet voorkomen dat het busje zwaar beschadigd raakte.

Over de toedracht van de brand kon de brandweer nog geen uitspraken doen, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.



KNRM heft taboe op

De KNRM Scheveningen vraagt via hun social media aandacht voor een triest onderwerp, waar veelal een taboe op rust. "Maar wat wij toch onder de aandacht willen brengen."

"Tegen het einde van het jaar worden wij in de donkere dagen vaker gealarmeerd voor situaties die met suïcide te maken hebben. Dit jaar krijgen wij hier helaas al vroeg mee te maken. Deze week alleen al werden wij vijf keer gealarmeerd voor een zelfmoordpoging, aan of in de zee."

De KNRM Scheveningen vraagt iedereen om wat extra aandacht aan zijn naasten te geven en hulp in te schakelen als daar aanleiding voor is. Heb je het zelf moeilijk of denk je aan zelfmoord, bel dan de Zelfmoordlijn op 0800-0113 (gratis).



Iets minder belasting
voor water in 2022

De meeste huishoudens en bedrijven gaan in 2022 iets minder betalen voor stevige dijken, droge voeten en schoon water. Het bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland heeft de tarieven voor 2022 vastgesteld.

“Ondanks de haast gelijkblijvende tarieven blijven we onze taken uitvoeren én hebben we ruimte voor noodzakelijke investeringen. Dat kan mede omdat het aantal huishoudens in onze regio toeneemt en de inkomsten daardoor groeien”, zegt hoogheemraad Peter Ouwendijk.

Daarnaast past Delfland nieuwe duurzaamheids- en energietechnieken toe bij het zuiveren van het rioolwater. “Daardoor ontvangen we inkomsten uit de verkoop van groengas en elektriciteit. Delfland is een solide en financieel gezonde organisatie, daardoor kunnen we mee blijven ontwikkelen voor de toekomstige generaties in ons gebied.”

Huurders en meerpersoonshuishoudens gaan in 2022 minder betalen. Eenpersoonshuishoudens betalen iets meer dan vorig jaar, omdat ze minder voordeel hebben van de daling van de zuiveringsheffing. Meer informatie op: www.hhdelfland.nl/tarieven.