Afbeelding
Beeld: PR

Sopraan Céline Janssen brengt opera
dichter bij het publiek

De bekende operazangeres Céline Janssen sluit de finalevoorstellingen van Talenten Aan Zee op zaterdagmiddag 27 november af in De Oude Kerk Keizerstraat. Zij zal onder andere optreden met het Schevenings zangtalent Amber Pronk. Aansluitend daarop verzorgt Céline een masterclass operazang.

De in Den Haag woonachtige Céline, Cum Laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium voor de opleiding Muziektheater Klassiek, mixt opera met pop, rock en jazz en plaatst covers op YouTube en Spotify. Haar doel: opera dichter bij het publiek brengen en ook jongeren enthousiasmeren, want zegt zij: “Opera is hip, grappig, sexy en ontroerend. In iedereen schuilt een opera-fan. Met mijn theatervoorstelling ‘Opera voor Dummies’ laat ik op een ludieke, luchtige manier zien hoe geweldig en eigentijds opera eigenlijk is. Kun je met je stem echt glas breken, waarom zingt Beyonce eigenlijk ook opera en waarom droeg Mozart van die rare pruiken?”

Met haar deelname aan het TV-programma “We Want More” liet Céline al zien hoe opera ook kan. Ze verraste alle juryleden door het rock-lied Who Wants To Live Forever van Queen te ‘ver-opera-en’. Unaniem stemde Henk Poort, André Hazes, Davina Michelle, Ali B en Trijntje Oosterhuis haar naar de halve finale. Naast opera zingt zij ook pop, jazz en zelfs een beetje rock. “Door verschillende genres met elkaar te mixen en populaire liedjes in een totaal ander jasje te steken, wil ik met opera op deze manier een breed publiek aanspreken.”

Céline zal zaterdag een duet zingen met de Scheveningse Amber Pronk. Amber heeft les bij het YMCA Muziekcentrum en heeft al wat spannende ervaringen opgedaan door deel te nemen aan de voorrondes van The Voice Kids. Zelf zegt Amber: “Ik vind de lessen bij YMCA superleuk omdat de sfeer erg goed en ongedwongen is. Muziek betekent veel voor mij. Ik kan mijn emotie erin kwijt en ik word er heel ontspannen van. In de toekomst zou ik graag zelf muzieklessen willen verzorgen en muziek willen uitbrengen. Meedoen aan ‘Talenten Aan Zee’ is echt cool. Wat is er mooier dan in je eigen vertrouwde omgeving op te treden en een duet zingen met Céline Janssen?”


De finalevoorstellingen van Talenten Aan Zee vinden plaats in De Oude Kerk, Keizerstraat 8 op zaterdag 27 november van 12.00 tot 16.00 uur. Het programma bestaat uit een gevarieerd aanbod aan cultuurtalenten in meerdere disciplines. Aanvang optreden Céline Janssen: 14.45 uur (aansluitend Masterclass Opera). De toegang is gratis.