Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Bewoners zitten met klachten na renovatie

Bewoners van de flats aan de Loggerstraat, Pinkstraat en Sleepnetstraat zijn niet te spreken over de afhandeling van klachten die zijn ontstaan tijdens de renovatie van de flats.

"Er zijn voortschrijdende inzichten bij de werkzaamheden, maar er zijn ook klachten over beloften die niet worden nagekomen en gemiste kansen omdat de opdrachtgever, HaagWonen, in onze ogen op een verkeerde wijze geld bespaart", menen de bewoners. Zij hebben onlangs een uitgebreide brief met alle punten naar HaagWonen gestuurd.

Het grootste, letterlijk en figuurlijk, bezwaarpunt van de bewoners uit de Logger- en Pinkstraat blijkt het nieuwe ventilatiesysteem te zijn. De enorme geplaatste boxen ventileren volgens de bewoners amper. "De schimmel groeit zienderogen in de badkamers." De reactie van HaagWonen op deze klacht vinden de bewoners onbevredigend. HaagWonen liet weten: "Wij begrijpen dat u een grote box in uw woning niet zo mooi vindt. Om er zeker van te zijn dat de ventilatie in uw woning goed werkt, voeren we nog een onderzoek uit." Binnenkort wordt hetzelfde systeem toegepast in de flats aan de Sleepnetstraat. "Terwijl toch wel is gebleken dat deze methode niet werkt", merken de bewoners op.