Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Winnares gratis winkelen: “Ik winkel al 38 jaar bij Albert Heijn”

Deze week was An Deelman de winnares die 1 minuut gratis mocht winkelen bij Albert Heijn in de Keizerstraat. Zij begon rustig en nam als eerste een pak appels mee, maar eindigde uiteindelijk met een kar vol mooie producten.

An had er zelf niet aan gedacht om mee te doen aan de actie. “De kassière maakte me er op attent dat ik genoeg boodschappen had gedaan om een volle kaart te krijgen en mee te doen met de actie. Dus toen dacht ik ‘doe maar’ en heb ik gauw mijn naam ingevuld en de kaart in de inleverzuil gedaan. Daarna was ik het eigenlijk al weer vergeten, tot ik gebeld werd dat ik gewonnen had.” Zij heeft van tevoren niet een route door de winkel uitgestippeld. “Ik winkel hier drie of vier keer per week, dus ik weet waar alles staat en dacht ik zie het wel. Maar als de minuut dan ingaat, loopt het toch anders dan je hebt bedacht. Die minuut gaat sneller voorbij dan je van tevoren denkt.”

An Deelman start heel rustig en wandelt op haar gemak door de winkel. Pas in de laatste seconden slaat zij haar slag en winkelt uiteindelijk ruim 300 euro bij elkaar. Supermarktmanager Johan Zegwaart vindt het bijzonder dat An vooral voor haar familie gewinkeld heeft. An: “Ik wilde niet zomaar dingen pakken die ik niet gebruik, dat is zonde. En ik ben op een leeftijd dat je eigenlijk alles wel hebt. Ik was in ieder geval van plan om wasmiddel voor mijn schoondochter en een keukenmachine mee te nemen. Nu heb ik ook nog een dekbed dat ik weg kan geven.”


Johan Zegwaart vertelt over de actie: “We willen iets leuks doen voor onze klanten. We hebben al eens eerder zo’n actie met 1 minuut gratis winkelen gehad en dat was toen ook een succes.” Hij is blij met deze winnares, die een trouwe klant blijkt te zijn. An: “Ik winkel al 38 jaar bij de Albert Heijn. Toen ik op Scheveningen kwam wonen, was er nog een kleine winkel in de Neptunusstraat waar ik winkelde.”


De actie loopt bij zes filialen van Albert Heijn op Scheveningen en in de Elandstraat en de Fahrenheitstraat. Bij elke 15 euro aan boodschappen ontvangt de klant één stempel. Met vijf stempels is de kaart vol en kan bij de inleverzuil ingeleverd worden. Elke week wordt er in elk filiaal een winnaar getrokken.