Afbeelding
Beeld: Vraagelkaar

Wethouder reikt 'Gouden Klavertje' uit

Wethouder Kavita Parbhudayal reikte afgelopen maandag het ‘Gouden Klavertje' uit aan Ingrid (70) en Hasna (66). Er werd gekozen voor deze twee dames vanwege de fijne vriendschap die de coronatijd prima heeft doorstaan.

Het Gouden Klavertje wordt jaarlijks uitgereikt aan inwoners uit Den Haag die via Vraagelkaar vriendschap en betekenis ervaren. De uitreiking vond plaats in de trouwzaal van het stadhuis. Wethouder Parbhudayal: "Mensen die om welke reden dan ook moeite hebben zelf vriendschappen te sluiten, kunnen door Vraagelkaar worden geholpen. Daarmee helpt deze organisatie om eenzaamheid in onze stad terug te dringen. Ik hoop dat het Gouden Klavertje iedereen inspireert om naar elkaar om te kijken."

Ingrid en Hasna kwamen tijdens een Vraagelkaar Café in contact met elkaar en nu wandelen ze iedere week, of doen ze iets anders leuks samen. Hun contact begon met wandelen in een grotere groep, maar Hasna zag het wandelen in een groep niet zo zitten in coronatijd. Dus gingen ze met zijn tweeën wandelen. En daardoor is het contact geïntensiveerd en is er een mooie vriendschap ontstaan.

Inmiddels telt Den Haag ruim 3000 leden. Ook lid worden van deze hartverwarmende beweging? Ga naar www.vraagelkaar.nl om gratis een profiel aan te maken, of mail naar: Vraag@vraagelkaar.nl of bel met: 088-7878901.