Meer visplekken voor mindervaliden

Vissers die niet zo goed ter been zijn of met een beperking te maken hebben, kunnen straks op meer plekken in de stad vissen. Den Haag telt in elk geval drie steigers van waaraf iedereen een hengeltje kan uitgooien. Door de inzet van Hart voor Den Haag komen daar zeker dertien stekken bij.

"Sportvissen is een prachtige hobby waar jong en oud veel plezier aan beleeft. Je kan op ieder moment van de dag het dobbertje uitgooien ongeacht de weersomstandigheden en Den Haag biedt veel mogelijkheden door de vele viswaters en zelfs de zee binnen onze stadsgrenzen”, zeggen de raadsleden René Oudshoorn en Janice Roopram, die een lans braken voor meer visplekken die ook toegankelijk zijn voor ouderen en mindervaliden.

"Een vissteiger voor mindervalide sportvissers moet aan specifieke eisen voldoen”, aldus Oudshoorn en Roopram die bij het stadsbestuur aan de bel trokken. Het college is het met Hart voor Den Haag eens dat er de komende jaren meer plekken moeten komen waar álle vissers terechtkunnen. Volgens de gemeente helpt het toegankelijker maken van visstekken ook bij de bestrijding van eenzaamheid.

"De gemeente is in gesprek gegaan met Hengelsportvereniging GHV en tot een lijst gekomen van dertien plekken die goed geschikt gemaakt kunnen worden voor hengelaars die bijvoorbeeld slechter ter been zijn. Daar zijn we enorm blij mee”, zeggen de raadsleden, die benadrukken hoe goed de hengelsport is voor de sociale contacten en de gezondheid door de frisse buitenlucht. Den Haag wil de nieuwe plekken aanpassen en ook onderhouden.

Ook Hengelsportvereniging GHV reageert opgetogen op de positieve beantwoording