Hoog Lindoduin wint woonprijs

Het Project Hoog Lindoduin van Vestia aan de Westduinweg is de winnaar van de Haagse Woonprijs 2021. De prijs is maandag 15 november uitgereikt door wethouder Stadsontwikkeling Anne Mulder tijdens het symposium Den Haag - Back to the Future.

De transformatie van Hoog Lindoduin houdt sociale huurwoningen in stand en middeldure huurwoningen op de bovenste drie lagen zorgen voor meer differentiatie. Vestia benutte de mogelijkheden optimaal door de woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd zonder woningen samen te voegen.

De woningen zijn sterk gemoderniseerd en verduurzaamd. Galerijen en balkons zijn verruimd en architectonisch verfijnd. Ook kwam er een collectieve ruimte voor huurders om elkaar te ontmoeten. De jury is onder de indruk van de geleverde prestatie door corporatie Vestia, architect Splinter Architecten en bouwer BAM Wonen. Het is doordacht, functioneel, esthetisch en eerlijk. Maar het beste compliment komt van een teruggekeerde bewoner, die tegen de jury sprak van zijn 'villa aan zee'.

Linda Schalkwijk, regiomanager Den Haag, nam namens Vestia de prijs in ontvangst: "Met een sterk team is een prachtig en duurzaam resultaat neergezet, waar bewoners nu van genieten. Gelukkig ook oorspronkelijke bewoners die zijn teruggekeerd. Wij zijn ontzettend trots en blij met deze erkenning.”

De prijs is een papieren kunstwerk waarin kunstenares Vera van Wolferen op bijzondere wijze een aantal Haagse iconische gebouwen heeft verwerkt.