Afbeelding
PR

Conservatorium presenteert Next Generation

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 november presenteert Koninklijk Conservatorium Den Haag in zijn gloednieuwe onderkomen Amare het festival Next Generation. Vier dagen lang geven afgestudeerden van de afgelopen twee jaar concerten die variĆ«ren van klassiek en oude muziek tot jazz en nieuwe composities. 

In 2020 en 2021 studeerden in totaal bijna 350 topmusici af aan Koninklijk Conservatorium Den Haag. Vanwege de pandemie konden zij dit niet delen en vieren met het publiek, maar die kans krijgen ze nu alsnog. Voor het conservatorium was het een pittige operatie. De afgestudeerden zijn immers toptalenten die nu verspreid over de wereld werken. Toch is het gelukt hen eind november naar Den Haag te krijgen.

Tijdens het vierdaagse festival Next Generation musiceren de alumni samen met hun ensembles, zo'n 150, ruim 75 uur. Als muziekliefhebber een uitgelezen kans om samen met familie, vrienden en vakgenoten van de afgestudeerden te genieten van musiceren op hoog niveau. Van klassiek, oude muziek, jazz en nieuwe composities van afgestudeerden van de richtingen Sonologie en Compositie. Een afwisselend festival in een samenstelling zoals die nooit meer terug zal keren. Kaarten zijn te koop via de websites van het Koninklijk Conservatorium en Amare.