Afbeelding
Beeld: PR

Kalinko dames winnen weer

Zaterdag speelde Kalinko Dames 1 uit tegen Compaen Dames 1 in Oostzaan.

De wedstrijd begint moeizaam voor Kalinko. De pass is niet onder controle en daardoor laten ze punten liggen. Bij een stand van 9-9 krijgt Kalinko de eerste voorsprong. Dat duurt niet lang en bij 13-15 achterstand neemt de coach van Kalinko een time-out. Ook een tweede time-out mag niet baten, Kalinko verliest met 23-25.

De tweede set blijft rommelig. De stand gaat van 2-3, naar 4-4 en 6-6. Bij een voorsprong van Kalinko bij 6-10 neemt Compaen een time-out. Helaas doet de time-out niet veel goeds voor Kalinko. Compaen weet zich terug te slaan naar een gelijke stand van 11-11. Na een aantal lange rally's komt de stand op 13-15. Door een sterke service komen de dames van Kalinko weer op gelijke hoogte en zetten druk op Compaen. Kalinko wint de tweede set met 21-25.

Ook de derde set begint stroef en het staat dan ook al snel 2-5 voor Compaen. Kalinko neemt het initiatief terug en het gat wordt steeds groter. Kalinko kan uiteindelijk ook de derde set bijschrijven, 18-25.

Wederom start de vierde set niet sterk voor Kalinko. Coach André neemt daarom direct een time-out bij 1-4 achterstand. Er moet een tandje bij. De time-out betaalt zich uit en de dames van Kalinko halen de achterstand in. Tot de eindfase blijft het spannend. Kalinko wint ook deze set uiteindelijk met 21-25.

Kalinko Dames 1 staat door deze overwinning nog steeds op de eerste plek in de competitie.