Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Evenementen krijgen steun uit Promotiefonds

De gemeente geeft vijftien evenementen een financiële bijdrage vanuit de eerste ronde van het Promotiefonds Kleinschalige Publieksevenementen.

Het gaat om evenementen die plaatsvinden in de periode januari tot en met juni 2022. Ook een aantal Scheveningse evenementen. zoals de Nationale Kinderherdenking bij Madurodam, de North Sea Regatta, Talenten aan Zee en HipFest, kunnen een bijdrage verwachten.

Wethouder Bruines: “Laten we hopen dat de omstandigheden in 2022 zo zijn dat de Haagse inwoners en bezoekers weer volop kunnen genieten van deze evenementen en al het moois dat onze stad te bieden heeft.” 

Het totale jaarbudget voor het Promotiefonds bedraagt 400.000 euro voor 2022. Per evenement kan een maximale subsidie van 25.000 euro worden verleend. De gemeente heeft in deze eerste ronde 22 aanvragen in behandeling genomen en 15 evenementen gehonoreerd. Er is in totaal 155.000 euro toegekend.

Aanvragen voor de tweede ronde van het Promotiefonds Kleinschalige Publieksevenementen (juli tot en met december 2022) kunnen tot en met 28 februari 2022 worden ingediend.