Afbeelding
Beeld: PR

Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod

Activiteiten die overlast kunnen geven, zijn in delen van de stad verboden. Het gaat om het gebruik van softdrugs, het gebruik van alcohol en om bedelen. De gebieden met een verbod worden jaarlijks aangewezen door het college van burgemeester en wethouders. Ook worden er maatregelen in de gebieden genomen om overlast tegen te gaan.

Waar een verbod geldt, is het niet toegestaan alcohol of softdrugs te gebruiken. Ook is het niet toegestaan om alcohol in open flesjes, blikjes en dergelijke bij zich te hebben.


In heel Den Haag zijn de volgende dingen niet toegestaan: Het gebruik van softdrugs binnen 50 meter afstand rondom scholen en speeltuinen. Bedelen binnen 3 meter afstand van de in- of uitgang van een gebouw of perceel. Bedelen binnen 50 meter afstand rondom scholen, begraafplaatsen of gebedshuizen.


Scheveningen

Daarnaast geldt op Scheveningen een softdrugs- en alcoholverbod langs de kuststrook, rond het Noordelijk havenhoofd, Strandweg, Gevers Deynootweg, Adriaan Maasplein, de gehele Zeekant, Rederserf, inclusief De Pier, Zwarte pad. En in de omgeving van het Zuiderstrandtheater, zoals het Zuidelijk havenhoofd, Houtrustweg tot aan Zeezwaluwstraat, Kranenburgweg en de Boeistraat.


Verder is ook op het Tesselseplein en alles binnen 50 meter daaromheen een alcoholverbod. Evenals bij de Haringkade, Badhuiskade, Havenkade, Neptunusstraat, Seinpoststraat, Rijslag, en Nieuwe Duinweg. En tot slot ook bij de Amsterdamsestraat, Bosschestraat, Gentsestraat.