Afbeelding
Beeld: Piet Gispen

Verhalenavond: Visserman ontmoet Peenbuiker

Op 28 oktober wordt in Muzee Scheveningen een bijzonder verhalenavond gehouden: Peenbuiker ontmoet Visserman. Vrijwilligers van Muzee en van Museum Loosduinen gaan elkaar daar ontmoeten en met elkaar in gesprek. De avond is georganiseerd door het Haags Verhaal, een maatschappelijk initiatief dat bruggen slaat in Den Haag tussen werelden die elkaar vaak niet (genoeg) kennen.


Scheveningen en Loosduinen staan bekend als dorpen binnen Den Haag. Scheveningers eindigen hun postcode vaak met Scheveningen in plaats van Den Haag. En in Loosduinen wordt nog steeds gesproken over de ‘annexatie van 1923’, omdat toen Den Haag het dorp overnam. Beide stadsdelen hebben een mooi museum waar hun (cultuur)historie wordt bewaard en uitgedragen met veel vrijwillige inzet.

Op 28 oktober vertellen twee van die vrijwilligers - geboren en getogen op Scheveningen (visserman Gerard Breugem) en in Loosduinen (‘Peenbuiker’ Riekelt Thierrij) - het verhaal over hun wijk, het museum en over zichzelf.


De verhalenavond vindt plaats op donderdag 28 oktober in Muzee Scheveningen, aan de Neptunusstraat 90, en start om 18.00 uur met een kop soep. De kosten bedragen 10 euro per persoon en aanmelden kan via het e-mailadres: mail@haagsverhaal.nl.