Lezing over Frida Kahlo

Frida Kahlo (1907-1954) is wereldwijd een van de bekendste en meest geliefde vrouwelijke kunstenaars, door haar kunst, haar opvallende verschijning, en intense (liefdes)leven. Ze had een gecompliceerd leven en een bijzondere schilderstijl: talloze intense zelfportretten vanuit een soort naïeve, symbolische stijl, geïnspireerd op de Mexicaanse volkscultuur.

Frida Kahlo staat recent weer flink in de belangstelling: een biopic, ons Nationale Ballet, het Cobra Museum, het Drents Museum – allemaal laten ze (delen van) Frida zien. Kunst- en cultuurhistorica Willy Atema (www.kunstenkunde.nl) vertelt u op maandag 15 november in Bibliotheek Scheveningen levendig het ongelooflijke levensverhaal van dit feministische icoon, ondersteund met veel beeldmateriaal en passende muziekfragmenten.

De lezing vindt plaats in Bibliotheek Scheveningen op maandag 15 november. Inloop vanaf 18.30 uur, aanvang 19.00 uur. De toegang is gratis, reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan via de website www.bibliotheekdenhaag.nl. Voor deze lezing is een coronatoegangsbewijs nodig (onder voorbehoud van veranderende regelgeving).