Winst voor KVS/Maritiem

KVS/Maritiem won zaterdag in Maarssen de strijd om het ‘brons’ door OVVO te verslaan. De Scheveningers behaalden de overwinning vooral door een sterk collectief optreden in de tweede helft.

Bij beide ploegen zat misschien nog het mindere resultaat van de week eerder in het hoofd, want in de eerste helft werden de toeschouwers bepaald niet getrakteerd. Kansen waren er over en weer genoeg in de eerste helft maar daar waar bij KVS veel afstandsschoten uit de korf draaiden, miste OVVO de nodige doorloopballen. De magere 5-8-ruststand was een juiste weergave van het spelbeeld.

Misschien was het de hete thee die goed had gedaan in de rust, want bij KVS ging het plotseling lopen. Het baltempo lag hoger waardoor de verdediging van OVVO veelvuldig stuk werd gespeeld zodat steeds op het juiste moment een vrije speler of speelster aangespeeld kon worden. In no-time stond KVS op een 5-12-voorsprong en doordat de verdediging ook prima stond, werd de voorsprong zelfs naar een gat van tien doelpunten (8-18) vergroot en dat betekende de definitieve beslissing van de wedstrijd. De 12-24-eindstand was een collectieve overwinning want alle acht basisspelers wisten zaterdagmiddag te scoren.

Zaterdag 30 oktober om 15.30 uur speelt KVS/Maritiem de laatste veldwedstrijd van dit jaar thuis tegen Velocitas.