Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Halloween: Trick or treat

Je hoeft niet te schrikken als je deze week plots griezelige wezens van allerlei formaten door de buurt ziet struinen. Voornamelijk winkelstraten lijken deze week zwaar getroffen door het monstervirus, want Halloween is aanstaande!

Normaal gesproken wordt Halloween gevierd op 31 oktober, maar omdat het uit Amerika overgewaaide griezelfeest dit jaar op een zondag valt, zijn er in de dagen voorafgaand aan Halloween op diverse locaties al allerlei Halloween-activiteiten.


Duindorp

Op woensdag 27 oktober trapt Duindorp af. Daar hebben een aantal bewoners een leuke wandelroute samengesteld voor kinderen onder de 12. Vanaf 18.00 uur gaan de kinderen langs de deur voor een heuse 'trick or treat'.


We blijven nog even in Duindorp want op donderdag 28 oktober wordt Het Trefpunt omgetoverd tot een waar spookhuis. De avond is omgedoopt tot 'Cry Night' en van 18.00 tot 20.00 uur mogen de kinderen in de basisschoolleeftijd hun zenuwen testen in het spookhuis aan de Tesselsestraat. Ouders mogen de kinderen begeleiden, let op: hiervoor is de coronacheck verplicht.

Van 20.00 tot 20.30 uur is het echt betreden op eigen risico want dan gaat het horrorlevel een flink stuk omhoog. Iedereen van 12 jaar en ouder, met de corona check, mag een poging wagen.


Keizerstraat

In het weekend gaat het op zaterdag los in de Keizerstraat. Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen vooral de kleine griezeltjes terecht in het historische winkelhart van Scheveningen. Ook hier is een spookhuis, een spokentocht en verder schminken, een photobooth, zombies schieten en maskers knutselen. Alle activiteiten zijn gratis.



Voor de oudere spoken is er 's avonds in de Maatschappij een Halloweenfeest en bij YMCA is er een Halloween special met hete kolen.


Frederik Hendriklaan

Ben je nog niet uitgegriezeld, dan kan je op zondag 31 oktober terecht op de Frederik Hendriklaan. Ook hier kun je op diverse plekken geschminkt worden, op de foto met een echt enge griezel en zijn er spooktenten om je zenuwen te testen.


Tussen 14.00 en 17.00 uur organiseert De Fred een raadselachtige Spooky Speurtocht. De tocht leidt langs diverse Shopping Treasures, vind jij alle letters en maak je het goede woord? Dan verdien jij een heerlijk Halloween snoepzakje. Voor de speurtocht moet je je van tevoren inschrijven, dit kan met het aanmeldingsformulier verderop in deze editie.