WO 27 OKT


Koloniaal verleden

Wie door Den Haag loopt, kan niet om Nederlands koloniale verleden heen. Straatnamen en gebouwen herinneren aan de tijd van de Republiek, toen economische expansie en kolonialisme vanzelfsprekende factoren waren. Maar hoe kijken we nu tegen die historie aan? Stadsgids historicus Robert van Venetiƫ geeft met beelden een presentatie van plekken in de stad die aan die tijd herinneren. De lezing is woensdag 27 oktober in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156. Aanvang 20.00 uur.

DO 28 OKT

Reformatieherdenking

Op donderdag 28 oktober zal er een Reformatieherdenking worden gehouden in het kerkgebouw van de Chr. Geref. Kerk, aan de Prins Mauritslaan 15. Aanvang 19.30 uur. Sprekers zijn ds. J.W. Verweij (emeritus predikant Gereformeerde Gemeente) en ds. W.L. van der Staaij (Chr. Geref. Predikant te Scheveningen). Er zal gecollecteerd worden voor de Spaanse Evangelische Zending.

VR 29 OKT

Computer inloop

Elke vrijdag (tenzij dit een feestdag is) kunt u tussen 13.00 en 17.00 uur terecht in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177 (vergaderzaal eerste etage), met al uw computervragen en -problemen.

Vrijwilligers Leo, John en Willem helpen u graag bij vragen over uw computer, bijvoorbeeld over Windows 10 (desktop/laptop). Maar zij kunnen u ook bijstaan wanneer er problemen zijn met uw Android-tablet, ipad, of met uw smartphone.

ZA 30 OKT

Koffieochtend

Zaterdag 30 oktober vindt weer de maandelijkse koffieochtend plaats bij de Evangelische Gemeente Morgenstond, aan de Westduinweg 151. Een ochtend van ontmoeting, onder het genot van een kop koffie, thee en een stuk huisgemaakte taart. Van 10.00 tot 12.00 uur. De ochtend is vrij toegankelijk, iedereen is van harte welkom.

Rommelmarkt

Op 30 oktober is er een rommelmarkt in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. U bent welkom tussen 10.30 en 15.30 uur. Er zijn ook nog tafeltjes vrij. Neem contact op via telefoon: 06-57346356 voor informatie.

Pannenkoeken eten

Op zaterdag 30 oktober kunt u, tussen 10.00 en 12.00 uur, weer pannenkoeken eten in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71. Heerlijk met spek of krentjes, of allebei! Vanaf 1 euro per pannenkoek.

Najaarsconcert Hagacantare

Op zaterdag 30 oktober geeft het Philharmonisch Koor Hagacantare een concert in de Nieuwe Badkapel, aan de Nieuwe Parklaan 90. Aanvang: 20.00 uur.

De volgende solisten werken mee: sopraan Elise van Es, tenor Nick van Kuipers, bas Ago Verdonschot en een klein orkest dat is samengesteld door Frank Rutgers. Organist is Sander van der Houten, de algehele leiding is in handen van dirigent Danny Nooteboom.

Kaarten Ć  20 euro zijn te bestellen via e-mail: hagacantare@gmail.com of aan de deur van de Nieuwe Badkapel, de ooievaarspas is geldig. Toegang met coronatoegangscheck.

MA 01 NOV

Wenskaartenclub

Op maandagmiddagen, van 14.00 tot 16.00 uur, kunt u bij Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, komen knutselen. De Wenskaartenclub heeft diverse materialen en gereedschap om prachtige kaarten te maken. De kerst komt er aan en wat is er nou leuker dan een zelfgemaakte kaart versturen? U mag ook wat anders doen, bijvoorbeeld uw haak- of breiwerkje meenemen.

Interesse? Kom gewoon langs en drink een kopje thee mee met de dames. Meer informatie via telefoon: 070-3385499.

DI 02 NOV

Antonius Abt open

Op 1 en 2 november openen veel kerken, verbonden in de Haagse Gemeenschap van Kerken, de deuren om de mensen te gedenken die ons zijn voorgegaan. Ook de Antonius Abtkerk doet mee en is op dinsdag 2 november geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt binnenlopen om een kaars aan te steken of in stilte in de kerk te zitten. Na 12.00 uur blijft de Mariakapel open.

Lezing Gasvrij Scheveningen

Op dinsdag 2 november organiseert Gasvrij Scheveningen een lezing over de 'Systeemstudie Energie-infrastructuur Zuid-Holland' van Stedin. Gastspreker op deze avond is Eelco de Vink, Gebiedsregisseur Energietransitie regio Zuid-Holland van Stedin. De lezing wordt gehouden in de WOS-zaal (eerste etage), Badhuisstraat 175. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang: 20.30 uur.