Afbeelding
Beeld: PR

Feestelijke Scheveningse dag gevierd in Bosch en Duin

Het was vorige week feest bij verzorgingshuis Bosch en Duin, aan de Scheveningseweg. Anja Cooper wilde graag iets bijzonders organiseren voor de bewoners van haar afdelingen Zandloper en Zeepaardje en dat werd een heuse Scheveningse dag.

Anja is verantwoordelijk voor het creƫren van een gezellige sfeer in de gezamenlijke huiskamer, waar geregeld gezamenlijk gegeten wordt. Samen met Nassira van de activiteitenbegeleiding heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en Anneke Ouwehand, bekend onder de naam de 'Haringkoningin', gevraagd om voor deze mensen een onvergetelijke dag te organiseren in Scheveningse sferen.


Anja is vaste klant bij vishandel Ben de Lange, waar Anneke dagelijks vers haringen snijdt op een door haar speciaal ontwikkelde manier. Anneke wilde graag meewerken om deze mensen een onvergetelijke dag te bezorgen en vishandel Ben de Lange bood aan om de haringen te sponsoren.

Alles Schevenings

Voor deze speciale dag had Anja de huiskamer in Bosch en Duin compleet ingericht in Scheveningse sferen. Van netten en haringtonnen, tot een dame in klederdracht (Tini den Heijer), aan alles was gedacht om de bewoners in nostalgische sferen te brengen. Er werd zelfs een film getoond over Scheveningen.


De bewoners waren zichtbaar aan het genieten en onder de indruk van het 'nieuwe haring snijden', waar Anneke met passie en enthousiasme over vertelde. De interactie tussen de bewoners en de haringkoningin was geweldig. Er werden verhalen uitgewisseld over haring en hoe het vroeger was, maar bovenal hebben de bewoners genoten van de voortreffelijke, gemasseerde haringen van Anneke, die door Tini in klederdracht met liefde werden rondgebracht.


Het was een geslaagde activiteit voor de bewoners van Bosch en Duin en dagen later vertelden ze nog over deze speciale Scheveningse dag.