Meer doorstroom

Woningcorporaties krijgen meer mogelijkheden om woningzoekenden van 65 jaar en ouder een beter toegankelijke woning aan te bieden binnen het eigen gebouw, de wijk of de buurt. Dit is mogelijk door nieuw lokaal maatwerk, zo laat het stadsbestuur weten.

De regeling is voor woningzoekenden van 65 jaar en ouder, die alleen of met z'n tweeën wonen en al minimaal vijf jaar een woning huren van een corporatie.

Eerder was het al mogelijk om door te stromen naar een volledig gelijkvloerse woning, met de nieuwe regeling wordt het daarnaast mogelijk om met voorrang door te stromen naar een rollatorwoning. Dit betekent dat het aanbod voor deze groep groter wordt en er meer mensen gebruik kunnen maken van deze regeling. Wethouder Martijn Balster: “Dit is een mooie stap. Met deze regeling heeft deze groep een grotere kans op een beter toegankelijke woning”

Als meer van deze groep woningzoekenden naar een beter toegankelijke passende woning doorschuift, wordt ook de doorstroom bevorderd, aangezien er dan een corporatiewoning vrijkomt voor iemand anders.