SVC'08 wint eerste thuiswedstrijd

Het was ruim een jaar geleden dat SVC’08 zijn laatste thuiswedstrijd speelde. Afgelopen zaterdag kreeg de club op het Oostersportpark Docos op bezoek.

Docos begon sterk en SVC’08 leek een moeilijke middag tegemoet te gaan. Maar toen SVC’08 de druk wat opvoerde, kwam Docos steeds vaker in moeilijkheden. Een voorsprong van SVC’08 kon niet uitblijven.

Toch was er een misverstand in de achterhoede van Docos nodig om de wedstrijd open te breken. Doelman Van Abswoude liep verdediger Michael van Voorthuizen voor de voeten en Clay Hoekstra was er als de kippen bij om daarvan te profiteren, 1-0.

Na rust werd van Docos verwacht dat zij met veel passie ten aanval zou gaan. Maar al de goede bedoelingen ten spijt was het na drie minuten al gedaan met de aspiraties van de Leidenaren. Na een goede aanval bracht Clay Hoekstra de stand op 2-0.

SVC'08 had alle kans om verder uit te lopen, maar het spel werd aan SVC'08 kant steeds onzorgvuldiger, wat tot onnodig balverlies leidde. Tot scoren kwamen beide partijen niet meer, eindstand 2-0.