Kalinko-dames blijven winnen

Het eerste damesteam van Volleybalvereniging Kalinko reisde afgelopen zaterdag af naar Houten, om het op te nemen tegen Taurus dames 1.

Het begin van de eerste set ging gelijk op, met lange rally’s. Op 11-11 nam Kalinko een time-out en na een stevige toespraak verbeterde het spel aanzienlijk. In een toch wat slordige eindfase, eindigde de set in 22-25 voor de dames uit Scheveningen.

Taurus begon de tweede set met een sterk blok, waardoor er aanvallend weinig punten werden behaald. Op 8-4 achterstand nam Kalinko een time-out om de focus weer terug te halen. Dit lukte en Kalinko won de set met 19-25.

Kalinko hield aan het begin van de derde set een kleine voorsprong. Taurus kwam terug en op 20-20 begon de spannende eindfase. Uiteindelijk kon Kalinko ook deze set pakken: 24-26.

Ondanks dat de wedstrijd gewonnen was, wilde Kalinko graag alle vijf de punten mee terug nemen. Voor Taurus betekende de vierde set een kans om zonder druk nog een punt te behalen. Tot 18-18 ging het gelijk. Kalinko had voornamelijk moeite met de harde omloopballen van Taurus. Een mooie service-serie van Kalinko zorgde ervoor dat de stand 18-24 werd.

Deze mooie prestatie bezorgt Dames 1 een mooie eerste plek in de poule.