Afbeelding
Beeld: Eric van der Ende

KVS mist aanvalskracht tegen Nieuwerkerk

Ondanks een tomeloze inzet is KVS/Maritiem er zaterdag niet in geslaagd om Nieuwerkerk te verslaan. Door de nederlaag staat KVS/Maritiem nu derde in de poule.

In de beginfase was het vooral zoeken; tot aan 2-3 bleef het redelijk gelijk opgaan. Vanaf dat moment was Nieuwerkerk duidelijk de bovenliggende partij. Vanaf 3-5 scoorde het vier keer op rij en liep de ploeg uit naar 3-9. Het noopte KVS tot een time-out en een wissel. Dit pakte prima uit en KVS vocht zich terug tot een 8-9-achterstand. Met wisselende aanvallen zorgde Nieuwerkerk voor veel dynamiek en de daaruit voortvloeiende kansen. Al met al ging KVS met drie doelpunten achterstand de rust in (8-11).

Een achterstand die gedurende de tweede helft bleef staan maar werd verkleind tot 12-14. Een stuntje leek in de maak, maar het waren strafworpen aan de kant van Nieuwerkerk die dat verhinderden. Met iets meer focus in de verdediging en iets scherper in de afronding had KVS dichterbij kunnen komen, maar het was Nieuwerkerk dat kleine foutjes meteen afstrafte en uitliep naar 14-20-overwinning.

Na twee thuiswedstrijden speelt KVS/Maritiem volgende week uit tegen de nummer vier op de ranglijst, OVVO in Maarssen.