Afbeelding
Beeld: Paul van Leeuwen

Kritisch rapport van negen Haagse wijken

Vorige week ontving wethouder Martijn Balster een kritisch rapport van Stichting BAS (Bescherming Architectuur Statenkwartier) en negen Haagse wijken in het Couvéehuis.

Naast veel van wat er in onze stad goed gaat ervaart Stichting BAS dat er bij de gemeente soms echte problemen ontstaan als het gaat om verbouw of nieuwbouw. Hoe zien andere wijken dit? BAS vroeg het aan de besturen van de wijkoverleggen in Archipelbuurt, Nassaubuurt, Binnenstad, Duinoord, Havenkwartier, Statenkwartier, Van Stolkpark, Zorgvliet en het Zuiderpark. Al deze wijken vallen onder het Rijksbeschermd stadsgezicht.

De ervaringen waren gelijkluidend. Daarom schreef Abe van der Werff van Stichting BAS een kritisch rapport over deze gemeenschappelijke bevindingen en bood het namens de negen wijken in het Couvéehuis officieel aan wethouder Balster aan. In het rapport worden problemen kort beschreven die de negen wijken dagelijks meemaken, steeds gevolgd door enkele conclusies en aanbevelingen.

De wethouder was zeker niet blind voor alle kritiek. Ook hij is van mening dat de ‘tucht van de markt’ gelukkig zijn langste tijd heeft gehad. Er komt waarschijnlijk nog in 2022 een nieuwe ‘Omgevingswet’. Wethouder Balster riep de aanwezigen op hier stevig de schouders onder te zetten. Want zo helpen bewoners elkaar om van de huidige bezwaren verlost te worden.


Kijk voor meer informatie over dit rapport op www.bas-statenkwartier.nl.