WO 20 OKT


Bodyshape & Stretch

Elke woensdagochtend, van 9.00 tot 10.00 uur en vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur, wordt er in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Bodyshape & Stretch gegeven. De lessen bestaan uit een beetje aerobics, een beetje krachttraining, wat pilates en soms wat yoga. De verschillende disciplines zorgen er voor dat het lekker afwisselend blijft. Kosten 4,25 euro per keer. U kunt zich aanmelden via telefoon: 070-3069900.

Cursus Spaans

In het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, is nog plaats bij de cursus Spaans voor licht gevorderden, op woensdagochtend van 11.30 tot 12.30 uur. Tevens is er nog plaats bij de cursus Spaans voor beginners op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. De kosten bedragen 4 euro per les. U kunt zich aanmelden via telefoon: 070-3069900.

DO 21 OKT

Bridgeclub Belgisch Park

Bridgeclub Belgisch Park (BCBP) speelt elke donderdagavond van 19.30 tot circa 22.30 uur in het Kalhuis, Badhuisstraat 177. Gedurende de maanden september tot en met mei worden er parencompetities gespeeld, vooralsnog in één lijn. Tussendoor worden ook drives georganiseerd. Bij BCBP gaan competitie en gezelligheid hand in hand.

De vereniging heeft ruimte voor meer leden. Indien u belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met secretaris, Bertien Cuppen (telefoon: 06-41138136, e-mail: secrbcbp@gmail.com), voorzitter, Bert de Nennie (telefoon: 06-51536996, e-mail: bertdenennie@kpnmail.nl), of wedstrijdleider, Hedi Hornstra (telefoon: 06-28532725, e-mail: hedi@hornstra.com).

Cursus Chinees

In het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, is nog plaats bij de cursus Chinees op donderdagavond, van 19.00 tot 20.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per les. Aanmelden via telefoon: 070-3069900.

Yoga

In het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, zijn alle activiteiten weer begonnen. Onder andere bij de yoga is er op de donderdagavond nog plaats. De kosten bedragen 32 euro voor acht lessen en het tijdstip is van 20.00 tot 21.15 uur. Aanmelden kan tijdens kantoortijd bij de receptie van het Couvéehuis, telefoon: 070–3500694.

VR 22 OKT

Computer inloop

Elke vrijdag (tenzij dit een feestdag is) kunt u tussen 13.00 en 17.00 uur terecht in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177 (vergaderzaal eerste etage), met al uw computervragen en -problemen.

Vrijwilligers Leo, John en Willem helpen u graag bij vragen over uw computer, bijvoorbeeld over Windows 10 (desktop/laptop). Maar zij kunnen u ook bijstaan wanneer er problemen zijn met uw Android tablet of Ipad. Ook de Smartphone kent geen geheimen meer voor hen.

ZO 24 OKT

Muntenbeurs

Op 24 oktober aanstaande vindt er in de Mallemok, aan de Westduinweg 38d, een muntenbeurs plaats. De muntenbeurs wordt georganiseerd door de jeugd die deelneemt aan het jongerenwerk van Welzijn Scheveningen.

Iedereen met interesse in munten is op zondag 24 oktober welkom in de Mallemok, van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Er is koffie en thee voor een klein prijsje én een speciale beursaanbieding voor een broodje kroket of frikandel voor slechts 1 euro. Tevens is er de mogelijkheid om een tafel in te richten voor verkoop of ruilen van munten. Heb je hier interesse in stuur dan een e-mail naar: Raymon.erberveld@welzijnscheveningen.nl.

Concert met koormuziek

Zondagmiddag 24 oktober treedt het Chavanon-koor op, onder leiding van Peter van der Leeuw. Op het programma staat een ‘muzikaal menu’ van bekende, gevarieerde klassieke koormuziek. Toegang gratis, collecte bij de uitgang. Het concert is van 17.00 tot 18.00 uur in de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156.

MA 25 OKT

Wenskaartenclub

Op maandagmiddagen, van 14.00 tot 16.00 uur, kunt u bij Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, komen knutselen. De Wenskaartenclub heeft diverse materialen en gereedschap om prachtige kaarten te maken. De kerst komt er aan en wat is er nou leuker dan een zelfgemaakte kaart versturen? U mag ook wat anders doen, bijvoorbeeld uw haak- of breiwerkje meenemen.

Interesse? Kom gewoon langs en drink een kopje thee mee met de dames. Meer informatie via telefoon: 070-3385499.

Thema-avond 'Dementie en Geloof'

"Ik ben nog getrouwd, maar eigenlijk al weduwe", aldus een partner van iemand met dementie. Wie ben je eigenlijk nog, als je omgeving jou al heeft verloren, of zelfs dood heeft verklaard terwijl je nog leeft?
Dementie gaat over de kernvragen van ons leven, ook over geloven.

Dementiedominee Tim van Iersel zal deze thema’s inleiden en hierover in gesprek gaan op maandag 25 oktober tijdens de thema-avond 'Dementie en Geloof' in de Bethelkerk, aan de Jurriaan Kokstraat 175. Daarbij zal hij praktische handreikingen doen hoe je mensen met dementie en hun naasten kunt blijven betrekken bij de geloofsgemeenschap.

Deze thema-avond is een initiatief van de Oude Kerk, Prinses Julianakerk, Bethelkerk en Nieuwe Badkapel- Zorgvlietkerk. De bijeenkomst is bedoeld voor ieder die te maken heeft met dementie. De avond wordt gehouden in de Bethelkerk, aanvang 20.00 uur. Zie ook www.kerkopscheveningen.nl/god-vergeten.

DI 26 OKT

Cursus Nederlands voor beginners

In het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, is nog plaats bij de cursus Nederlands voor beginners op dinsdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur. De kosten bedragen 4 euro per les. U kunt zich aanmelden door te bellen met telefoon: 070-3069900.

Informatiebijeenkomst leesclub

Denkt u er wel eens over om u bij een leesclub aan te sluiten of er zelf een op te richten? Dan is de informatiebijeenkomst op dinsdag 26 oktober, tussen 13.30 en 15.30 uur in Bibliotheek Scheveningen, bedoeld voor u.

De middag wordt verzorgd door een medewerker van de landelijke organisatie Senia. Senia helpt leesclubs met praktische ondersteuning bij de oprichting en biedt lees- en gesprekswijzers bij tal van boeken. Klassiekers (her)ontdekken, nieuwe ontmoetingen, inspirerende gesprekken - ontdek hoe een leeskring echt een verrijking kan zijn.

Graag aanmelden via een e-mail naar: bep.denblanken@senia.nl.

Vergadering BOH

Op dinsdag 26 oktober aanstaande zijn bewoners van het Havenkwartier, Vissenbuurt, Geuzenwijk en Haven-Zuid weer welkom bij de maandelijkse vergadering van de Bewonersorganisatie Havenkwartier in de Mallemok, aan de Westduinweg 38d. Toegang vrij, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur.

Naast de vaste agenda-onderdelen zal deze vergadering een presentatie zijn over de energietransitie en zal de projectleider Haagse Kracht een voorlichting geven over de nieuwe werkwijze inzake financiering van activiteiten opgezet via bewonersorganisaties. Ook wordt de evaluatie van het parkeerregime in de wijken besproken en komen de ontwikkelingen inzake de groenvoorstellen aan de Dr. Lelykade aan bod.

Eenieder die daarbuiten nog onderwerpen in wil brengen wordt verzocht dat zo snel mogelijk te melden aan de secretaris via e-mail: info@bohscheveningen.nl.