Afbeelding
Beeld: Eric van der Ende

KVS/Maritiem komt tekort in duel om koppositie

In een rechtstreeks duel om de koppositie is KVS/Maritiem er thuis niet in geslaagd om Unitas/Perspectief te bedwingen. KVS werd overklast door een fel en fysiek spelend Unitas, dat door de 16-20-zege nu aan de leiding gaat in de Overgangsklasse C.

KVS/Maritiem kende zaterdagmiddag een uiterst stroeve start tegen Unitas, waar Pieter Redelijkheid en Youri Nadorp weer net op tijd fit waren om in de basis te starten. Het duurde ruim tien minuten voordat Christiaan Spaans het eerste doelpunt voor de ‘Supervissen’ wist te maken. Op dat moment keek KVS al tegen een 0-3-achterstand aan. Aanvallend kon KVS nauwelijks een vuist maken doordat de rebound-duels veelal werden verloren. Verdedigend had KVS het redelijk op orde waardoor het gedurende de eerste helft in het spoor kon blijven tegen een fysiek en hard spelend Unitas. Daan Reijgersberg (Unitas) zorgde er in de allerlaatste seconde van de eerste helft voor dat KVS tegen een 6-8 achterstand aankeek bij rust.

Net als in de eerste helft was het Unitas dat direct na rust wist te scoren en zelfs uitliep naar een 6-10-voorsprong. Unitas hield vast aan de ‘powerplay’-tactiek waar KVS geen antwoord op leek te hebben. De achterstand liep zelfs op van 7-11 naar maar liefst 9-16 gedurende de tweede helft.

Een ultieme inhaalpoging in de slotfase zorgde ook dat het tot dan toe wat tamme KVS-publiek achter de ploeg ging staan. KVS knokte zich vlak voor tijd nog terug tot 16-19. Tot een stunt kwam het niet. Daarvoor was Unitas gewoonweg te sterk, eindstand: 16-20.

Zaterdag wacht alweer een zware pot als Nieuwerkerk op bezoek komt. De wedstrijd begint om 15.30 uur in het Cas van Dijk-park aan de Cremerweg.