Zowel de dames als de heren van Kalinko wisten afgelopen weekend hun tegenstander Zovoc te verslaan.

Na een week van rust winnen de Scheveningse mannen ook hun derde thuiswedstrijd op rij. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd echter niet de volle buit gepakt: 3-1.De eerste set schoot Kalinko weer traditioneel uit de startblokken en bouwde direct een riante voorsprong op. Deze voorsprong werd gedurende de set steeds verder uitgebreid, wat resulteerde in een comfortabele 25-14 overwinning.

De inmiddels beruchte tweede set werd te slordig begonnen door de mannen in het rood-zwart en zij keken al snel tegen een achterstand aan. Punt voor punt en met vechtvolleybal werd Zovoc weer ingehaald. De rest van de set ging gelijk op tot het 23ste punt dat viel aan Kalinko-zijde. Kalinko hield stand: 25-23.

De derde set deden de beide teams weinig voor elkaar onder. Vanaf 20-20 liet Zovoc echter zien dat het niet voor niets in het linker rijtje meedraait. Met overtuiging en enkele gevaarlijke services sleepten zij de set binnen: 21-25.

In de vierde set stelde Kalinko orde op zaken. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set eindigde met 25-11.

Dames

Afgelopen zaterdag wist Kalinko DS1 hun eerste plek in de competitie te behouden door een 4-0 winst op Zovoc DS1.

De eerste set begon rommelig, maar al snel nam Kalinko de leiding. Na een achterstand van 17-11 wist Zovoc zich weer terug in de wedstrijd te vechten tot gelijkspel. Uiteindelijk kon Kalinko de set binnenslepen.

Zovoc begon de tweede set sterk en pakte een flinke voorsprong, 17-8. Met een flinke serie weet Kalinko zich weer te herpakken en komt terug naar 19-18. Uiteindelijk pakt Kalinko de tweede set.

De derde set begint sterk voor de Scheveningse dames. De voorsprong blijft groot en er wordt zowel met harde aanvallen als met tactische ballen gescoord. Halverwege de set lijkt Zovoc weer op te krabbelen, maar Kalink schakelt een versnelling omhoog en weet de set met 25-18 te winnen.

De vierde set gaat enige tijd gelijk op. Een tactisch tikballetje brengt Kalinko op 13-7 voorsprong. Uiteindelijk wint Kalinko de laatste set met een overweldigende 25-14.