Afbeelding
Beeld: PR

Muntenbeurs in de Mallemok

Op 24 oktober aanstaande vindt er in de Mallemok, aan de Westduinweg 38d, een muntenbeurs plaats. De muntenbeurs wordt georganiseerd door de jeugd die deelneemt aan het jongerenwerk van Welzijn Scheveningen.

Het idee voor de muntenbeurs is ontstaan bij jongerenwerkers Raymon Erberveld en Luc Priester. "Wij zijn al een tijdje bezig met metaaldetectoren en magneetvissen met de jongeren. We merken dat ze tijdens die activiteiten veel interesse tonen in de geschiedenis en wanneer we munten en oude voorwerpen vinden, worden ze onwijs enthousiast", legt Raymon uit. "Toevallig sparen we zelf ook munten, dus leek het ons leuk om onze hobby over te brengen aan de jongeren. Het is voor hun een leuke manier om te beginnen met sparen en munten verzamelen is ook een hobby die zijn waarde behoudt."

Om jong en wat ouder met dezelfde interesse met elkaar te verbinden, staat op zondag 24 oktober de muntenbeurs op het programma. Luc: "Zo kunnen wij de jongeren en volwassenen bij elkaar brengen zodat ze deze hobby met elkaar kunnen delen door te ruilen en munten aan elkaar te verkopen."

Iedereen met interesse in munten is op zondag 24 oktober welkom in de Mallemok, van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Er is koffie en thee voor een klein prijsje én een speciale beursaanbieding voor een broodje kroket of frikandel voor slechts 1 euro. Tevens is er de mogelijkheid om een tafel in te richten voor verkoop of ruilen van munten. Heb je hier interesse in stuur dan een e-mail naar: Raymon.erberveld@welzijnscheveningen.nl.

Kijk ook op de Facebookpagina 'Muntenbeurs Scheveningen'.