Afbeelding
Beeld: PR

Nieuw waterspeeltoestel voor de Zandvlakte

Met de herfstvakantie en een aantal mooie zonnige dagen nog voor de boeg kunnen kinderen hun hart ophalen bij de zandspeeltuin in de Scheveningse Bosjes. De in de volksmond genoemde Zandvlakte heeft namelijk een mooie nieuwe aanwinst gekregen.

In de zandspeeltuin is afgelopen weekend een heus waterspeeltoestel helemaal speelklaar opgeleverd. De eerste op Scheveningen, beheerd door de gemeente Den Haag. De locatie voor dit nieuwe speeltoestel is niet bij toeval gekozen, maar de speelbeheerder kon geen betere plek bedenken zo in het zand en in het bos.


Uniek is dat het speeltoestel geen drinkwater verspilt. Al het water dat het waterspeeltoestel gebruikt, komt namelijk uit de grond. Om gebruik te kunnen maken van het grondwater is maar liefst 15 meter diep in de grond geboord. Het overtollige water verdwijnt weer in de grond en dient als voeding voor de bomen die er staan.


Het nieuwe speeltoestel op de Zandvlakte is 8 bij 7,5 meter en er kunnen zo'n 30 kinderen tegelijk bij spelen. Het speeltoestel is vooral geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar kinderen jongeren dan 4 jaar kunnen er onder begeleiding van een ouder ook aardig mee uit de voeten.


Ga binnenkort eens een kijkje nemen bij en geniet van de nieuwe aanwinst in volle glorie. In de wintermaanden zal de waterfunctie van het toestel buitenwerking zijn. Maar aankomend voorjaar kan de waterpret in de zandspeeltuin aan de Ary van der Spuyweg weer van start gaan.