Afbeelding
Beeld: Eric van der Ende

KVS/Maritiem gaat vol

zelfvertrouwen finaleweken in

KVS/Maritiem gaat vol zelfvertrouwen de finaleweken van de eerste helft van de veldcompetitie in, waarin het de strijd mag aanbinden met de twee onbetwiste titelkandidaten Unitas en Nieuwerkerk en met een verrassend goed presterend OVVO. De tank met zelfvertrouwen werd zaterdagmiddag in Voorburg tot aan de rand toe gevuld waar VEO met een duidelijke 14-30 werd verslagen. Door dit resultaat blijft KVS/Maritiem nog altijd ongeslagen.

Ondanks de stromende regen was het druk op Sportpark Westvliet. KVS startte weer furieus: na amper 90 tellen stond het al op een 0-3-voorsprong. KVS liet in de beginfase de bal in een hoog tempo rondgaan waarmee het de vrijstaande aanvallers prima wist uit te spelen. Halverwege de eerste helft was de voorsprong van KVS al opgelopen naar 3-10. Bij rust stond het 8-16.

Het spelbeeld na rust was niet anders dan de eerste helft. KVS denderde door naar een 8-20-voorsprong. De stand gaf aanleiding om Youri Nadorp enkele speelminuten te geven om zo zijn fysieke gesteldheid uit te testen. De KVS'er heeft een waslijst aan blessures, maar de manier waarop hij zaterdagmiddag zijn invalbeurt waarmaakte, moet een troef zijn voor de komende weken.

Door de wissel kwam Nadorp naast Gijs Gillissen te staan. Het leverde enkele fraaie hoogstandjes tussen beide heren op, maar de meeste acties stierven in schoonheid. VEO maakte van de gelegenheid gebruik om de stand iets draaglijker te maken (11-21). De eindstand werd uiteindelijk 14-30.

Aanstaande zaterdag speelt KVS tegen medekoploper Unitas/Perspectief. De wedstrijd begint om 15.30 uur in het Cas van Dijkpark.