Afbeelding
PR

Grote kledingbeurs in Maranathakerk

Een grote kledingbeurs. En een flink aanbod van fraaie schilderijen. In de Maranathakerk wordt aanstaande zaterdag weer een gezellige bazaar gehouden.

Anders dan in voorgaande jaren wordt de bazaar van de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156, ditmaal in drie etappes gehouden. Komende zaterdag 9 oktober, tussen 10.00 en 16.00 uur, is er een beurs van gevarieerde en goede kleding, schoenen en tassen. Ook worden schilderijen verkocht. Verder is er van alles te eten, zoals vis en saté. Eind volgende maand, 26 en 27 november, is er een evenement getiteld Boek & Bar. Het zijn twee dagen in adventssfeer, met boeken, kerstartikelen en winterkost. Begin volgend jaar tenslotte is er een snuffelmarkt met brocante, serviesgoed en huishoudelijke artikelen.

Nu de coronapandemie onder controle lijkt, is ook het culturele en levensbeschouwelijke programma van de Maranathakerk weer begonnen. Eind deze maand zijn er twee activiteiten: een concert van het Chavanonkoor met koorwerken uit verschillende stijlperioden (24 oktober) en een avond over plaatsen en gebouwen in Den Haag die herinneren aan het Nederlandse koloniale verleden (27 oktober).

De Maranathakerk noemt zich ‘huis voor de ziel, inspirerende ruimte in de stad'. De kerk biedt, naast de kerkdiensten op zondagochtend, een uitgebreid doordeweeks programma met thema-avonden, lezingen en concerten. Iedere woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er een vrij toegankelijke koffieochtend, met op iedere eerste woensdag van de maand levende muziek. Maandelijks zijn er op woensdagmiddag informele lezingen over gevarieerde onderwerpen. Eveneens maandelijks zijn er avondbijeenkomsten gewijd aan landelijk belangwekkende thema's, ingeleid door bekende sprekers. Concerten zijn er doorgaans op de late zondagmiddag. Tenslotte is er elke vrijdagavond een meditatie workshop.

Voor details over het totale programma van de Maranathakerk, en over de actuele coronamaatregelen: zie de website: www.maranathakerkdenhaag.nl.