Meeuwen Makrelen Loop

De Stichting Meeuwen Makrelen Loop heeft, na heel veel overleg het besluit genomen om de 25ste Meeuwen Makrelen Loop op zaterdag 18 december aanstaande door te laten gaan. Dit zal allemaal moeten gebeuren onder voorbehoud van de te verlenen gemeentelijke vergunning met de daarmee verbonden coronamaatregelen die dan van toepassing zullen zijn.

Ook werd de organisatie van de Meeuwen Makrelen Loop geconfronteerd, dat het Zuiderstrandtheater niet meer beschikbaar zou zijn als start- en finish locatie. “Vandaar dat wij weer terugkeren bij de firma Boeg B.V. aan de Hellingweg. Dat brengt wel met zich mee dat we een gelimiteerd aantal lopers kunnen inschrijven”, aldus Jan Spek.

De inschrijving start op 1 november aanstaande om stipt 12.00 uur via de website www.mmlscheveningen.com. Deelname vanaf 16 jaar. Op zaterdag 18 december aanstaande om 10.30 uur kan er bij Boeg BV, Hellingweg 180, het startnummer worden afgehaald.

Ook dit jaar zullen alle lopers weer worden verwelkomd met een kop Jumbo-erwtensoep en een door Simonis gebakken visje. Deze vis wordt weer gesponsord door rederij Jaczon en Jac. Den Dulk & Zonen evenals de niet blijvende herinnering om mee naar huis te nemen: een makreel. Gestoomd door de firma Esser. 

Jan Spek heeft nog één tip voor de twijfelaars om wel of niet mee te doen: "De Meeuwen Makrelen Loop is al een aantal keren uitgeroepen tot een van de gezelligste lopen van Nederland!"