Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Scheveningse miss naar Bulgarije voor verkiezing

De Scheveningse Bianca Celesta Oostenrijk zag vorig jaar in de coronaperiode, net als vele anderen, plots haar werk in de horeca en de dans/entertainmentbranche verdwijnen. Nu werkt ze (tijdelijk) in de thuiszorg, maar gaat ook haar droom achterna en vertrekt in november naar Bulgarije voor de verkiezing ‘Woman of the Universe 2021'.

Door de coronamaatregelen had Bianca vorig jaar geen werk meer in de horeca en de dans/entertainmentbranche. Het bracht haar misschien iets sneller dan gepland bij een carrièreswitch. Zo'n vijf maanden geleden koos ze er voor om in de zorg te gaan werken en via de Thuiszorg te helpen bij de mensen thuis. "Ik wilde toch al iets anders gaan doen, want werken in de horeca was ik echt klaar mee", legt Bianca uit. "Werken in de Thuiszorg is dankbaar werk. Ik heb een aantal vaste cliënten met wie ik een leuke klik heb. Het is fijn dat je iets kan betekenen voor mensen. De cliënten zijn heel blij dat je bent geweest. Naast het helpen met huishoudelijke taken, vinden ze het vaak fijn om met iemand te kunnen praten. Een kopje thee doen en lekker kletsen is net zo belangrijk. Je hoort veel verhalen, en ze zijn ook geïnteresseerd in jouw verhalen. Dat is wel anders dan in de horeca, waar de mensen vaak gehaast zijn en alles snel moet.”


Missverkiezingen

Opvallend is dat deze thuiszorgmedewerker in haar vrije tijd ook nog meedoet aan missverkiezingen. Door haar dansoptredens en modellenwerk kwam Bianca in aanraking met de ‘Mrs. Netherlands Universe-verkiezing', een schoonheidsverkiezing voor vrouwen van 25 jaar en ouder en voor vrouwen van 18 jaar en ouder die moeder en/of getrouwd zijn. Filosofie achter deze verkiezing is dat ‘iedere vrouw, van wat voor leeftijd dan ook, een beauty kan zijn'. Nederland doet al ruim 10 jaar mee aan de internationale ‘Mrs Universe' verkiezing.


Er zijn verschillende categorieën binnen deze schoonheidsverkiezing, weet Bianca. "Er zijn meerdere titels die je kunt winnen, zoals Mrs. Europe, en Supermodel, een aparte categorie voor de jongere meiden. De winnaressen van deze verkiezingen gaan naar het buitenland om Nederland te vertegenwoordigen.”


Vorig jaar deed Bianca voor het eerst mee en niet onverdienstelijk. Ze werd tweede en won de titel ‘1st runner up' van Mrs. Netherlands Europe. Mocht de winnares verhinderd zijn om naar het buitenland te gaan, dan wordt de ‘1st runner up' ingezet. Daarnaast won Bianca in 2020 in de categorie ‘Best National Costume'.


Bulgarije

Dit jaar gaat de Scheveningse opnieuw de strijd aan. "Dit jaar ben ik door de organisatie gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in Bulgarije voor de titel ‘Woman of the Universe’", vertelt Bianca. In november van dit jaar zal ze naar Bulgarije afreizen om onder haar artiestennaam ‘Bianca Celesta’ te strijden voor deze internationale titel. De afgelopen jaren ging deze prestigieuze titel onder meer naar dames uit de Oekraïne, Bulgarije en Rusland.


Benieuwd hoe het Bianca vergaat in Bulgarije? Volg haar op Instagram via
@bianca_celesta.

Afbeelding