Afbeelding
PR

Kalinko dames pakken winst

Afgelopen zaterdag speelde Kalinko Dames 1 de tweede wedstrijd van het seizoen, wederom voor het thuispubliek. De tegenstander was deze keer Bejo/Dinto Dames 1 uit Warmerhuizen, die net als Kalinko vorige week met 3-2 heeft gewonnen.

De wedstrijd begon met een lange rally en beide teams lieten zien dat ze gedreven waren om te winnen. Na een sterke service-serie en een mooie doortikbal van Kalinko nam Bejo/Dinto een time-out op 8-4 achterstand. Kalinko gaf de voorsprong niet meer weg en won de eerste set met duidelijk cijfers: 25-16.

Het begin van de tweede set ging gelijk op. Nadat Kalinko een kleine voorsprong behaalde vroeg Bejo/Dinto op 16-12 weer om een time-out. Dit mocht niet baten en mede door keiharde aanvallen over het midden won Kalinko ook de tweede set met 25-19.

De dames uit Warmerhuizen gaven zich niet zomaar gewonnen, bleek in de derde set. Een keiharde service zorgde voor passproblemen aan de kant van Kalinko. Bij 0-5 achterstand nam de coach van Kalinko, André, een time-out. Helaas leek Kalinko haar niveau niet te kunnen herpakken en werd er gewisseld ter versterking. De nieuwe speelsters zorgden voor frisse energie en er werden mooie ballen gescoord. Ondanks een mooie aanval en een ace-service aan de zijde van Kalinko was de achterstand te groot om in te halen. De derde set ging naar Bejo/Dinto en eindigde in 14-25.

Bemoedigende, maar strenge woorden van André zorgden ervoor dat de neuzen van Kalinko weer in dezelfde richting stonden. De vierde set werd gestart en ging lange tijd gelijk op. Bejo/Dinto nam op 17-15 achterstand een time-out. Hierna heeft Kalinko de tegenstanders geen ruimte meer gegeven en eindigde de set in 25-19.

Hiermee hield Kalinko weer vier punten op Scheveningen en heeft daarmee een gedeelde derde plek in de ranking. Volgende week speelt Kalinko de eerste uitwedstrijd tegen een bekende tegenstander, namelijk Erfrechtplanning Leython DC Dames 1. De wedstrijd start om 15.30 uur.