KVS/Maritiem 1 speelde afgelopen zaterdag in Purmerend de eerste van twee uitwedstrijden en kan terugkijken op een geslaagde middag. Het won redelijk eenvoudig met 14-22 van BEP.

De drie wedstrijden tot nu toe laten zien dat KVS oerdegelijk speelt. De tactiek heeft tot een 100%-score geleid met zes punten uit drie wedstrijden en het brengt KVS zelfs op een verrassende gedeelde eerste plek.

De KVS-aanhang kijkt inmiddels reikhalzend uit naar het treffen tegen de twee titelkandidaten Unitas en Nieuwerkerk. Die twee ploegen troffen elkaar afgelopen zaterdag in Harderwijk en het was misschien wel een tikje verrassend dat Unitas het titanenduel met 17-15 won.


KVS wacht zaterdag een uitwedstrijd tegen VEO in Voorburg en dat mag zeker niet gezien worden als ‘tussendoortje’ in aanloop naar de wedstrijden tegen Unitas en Nieuwerkerk. Ontmoetingen tussen KVS en VEO zijn al jaren wedstrijden op zich. De wedstrijd op Sportcomplex Westvliet vangt aan om 15.30 uur; support is uiteraard welkom.


KVS/Maritiem 2

Voorafgaand aan de wedstrijd van KVS 1 in Purmerend speelden de reserves van beide clubs tegen elkaar en ook dat leverde een winstpartij op voor KVS. KVS/Maritiem 2 leek eenvoudig te gaan winnen maar gaf gedurende de tweede helft een ruime voorsprong weg en moest zich zelfs bijna gewonnen geven in een zeer spannende slotfase. De treffer van Roland van Houten in de ‘dying seconds' voorkwam dit echter.

De 14-15-winstpartij is een mooie opsteker voor het tweede team van KVS, dat geplaagd wordt door blessures.