Soul Surfers Project


begeleidde deze zomer een groep van zestien Haagse jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar tijdens hun pad van persoonlijke groei. Dankzij de subsidie 'Jongeren bewegen in corona-tijd' van de Gemeente Den Haag kon dit surftherapie project plaatsvinden. Sinds eind juni kwamen de deelnemers twaalf keer op woensdagavond bijeen op het Scheveningse strand om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling terwijl ze leerden surfen.

kwam tot stand door de wensen die jongeren uit het netwerk van Studio Liefde hadden uitgesproken. Samen met eigenaresse Sabine Wensink gaven zij het project vorm. Deelnemers werden bij aanmelding gevraagd wat hun motivatie was om deel te nemen. Velen gaven aan dat zij geleden hadden onder de corona-crisis en behoefte hadden aan contact en beweging. Een groot aantal jongeren had ook behoefte hun mentale gezondheid te verbeteren.

Surftherapie wordt steeds populairder in Nederland. Dit komt omdat het wetenschappelijk bewezen effectief is. Het zorgt voor een verbeterde fysieke mobiliteit en mentale gezondheid,  en verbetert de sociale vaardigheden.