Parkeerproblemen Duttendel


De Haagse VVD heeft het stadsbestuur schriftelijke vragen gesteld over het waterbedeffect dat een ingevoerde parkeermaatregel in de wijk Wittenbrug veroorzaakt in de Scheveningse wijk Duttendel. Busjes, campers en andere langparkeerders zijn nu vertrokken uit Wittenbrug en aangekomen in Duttendel. De Haagse VVD vindt dat het invoeren van een parkeermaatregel in de ene wijk geen problemen mag veroorzaken in een andere wijk. Raadslid Det Regts: "De bewoners van Duttendel moeten nu niet opgescheept worden met de problemen die eerst in Witenbrug speelden. Bij het invoeren van zo'n maatregel moet je ook kijken welk negatief effect de maatregel heeft voor omliggende wijken."

De Haagse liberalen roepen het college van Burgemeester en Wethouders op om zo snel als mogelijk in gesprek te gaan met de bewoners van de Scheveningse wijk Duttendel om de parkeerproblemen het hoofd te bieden. Det Regts: "Het eerste wat je moet doen is in gesprek gaan. De bewoners zijn natuurlijk boos dat zij de dupe zijn geworden, dat is logisch, een goed gesprek is dus belangrijk om de eerste boosheid weg te nemen. Maar diezelfde bewoners kunnen ook helpen bij het zoeken naar een oplossing. Het is immers hun wijk."

Regts heeft al vaker in de gemeenteraad gepleit voor duidelijkere regels voor bedrijfsbusjes, campers en andere grote voertuigen die in een wijk geparkeerd staan, van mensen die daar helemaal niet wonen. 'Je wilt een fijne wijk en een mooie straat hebben, busjes en andere grote voertuigen die niet van buurtbewoners zijn, breken dat beeld af. De parkeerplekken in een wijk zijn voor de bewoners en voor niemand anders.' aldus Regts.

Actie Schone Buurt

Zaterdag 18 september was het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Op deze dag wordt zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd. In Den Haag is World Cleanup Day het startschot van de Actie Schone Buurt van 18 t/m 24 september.

Doe jij ook mee?

In de week van 18 t/m 24 september worden bewoners opgeroepen om in hun buurt wat op te ruimen. Een rondslingerend blikje, een mondkapje of plastic oprapen… alle beetjes helpen!

Wil je het grootser aanpakken? Haal gratis een knijper, vuilniszak en handschoenen op bij een uitleenpunt.

Op Scheveningen zijn dat:

Stadsboerderij ‘t Waaygat, Havenkade 75, 070 3546542

Buurtcentrum de Mallemok, Westduinweg 38d, 070 3380690

Wijk- en dienstencentrum Het Kalhuis, Badhuisstraat 177, 070 3069900

Trefpunt, Tesselsestraat 71, telefoonnummer: 070 3385499.