Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Amber de zee-eekhoorn

Kitty en Bastiaan van Delft maakten samen een voorleesprentenboek voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Voor Kitty begon het allemaal door een erfelijke ziekte. "Ik ging door een neerslachtige periode en mijn therapeut zei dat ik dingen moest gaan doen waar ik blij van werd.
Zo ben ik vier jaar geleden begonnen met tekenen. Daardoor, en door actief aan mijn gezondheid te werken, kreeg ik mijn energie weer terug. Geconcentreerd tekenen was een middel om mijn hoofd leeg te krijgen.”


Toen hun kinderen de tekeningen zagen, vonden ze dat er een boek van gemaakt moest worden. Bastiaan: “Zij gaven aan dat het over het eekhoorntje moest gaan die op reis gaat. Toen wij vroegen waar de eekhoorn dan naar toe ging reizen, zeiden ze ‘naar de zee natuurlijk’. Dus zo is het idee van een boek ontstaan.”


Het boek gaat over je eigen weg gaan. Kitty: "Amber wil naar de zee, maar de andere dieren zeggen dat hij dat niet moet doen. Alleen de uil zegt dat hij zelf mag kiezen. Ga het avontuur aan, doe waar je energie van krijgt en probeer je doel te bereiken. Iedereen moet zijn eigen weg gaan in het leven.”