John Blok
John Blok Beeld: Dick Teske

John Blok over de sterkte van de selectie:

‘Onze technische commissie heeft prima werk geleverd’

Een nieuw voetbalseizoen staat alweer voor de deur. SVV Scheveningen speelt in deze regio op het hoogste amateurniveau, 2e divisie, en heeft alweer een paar wedstrijden achter de rug. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta sprak ik trainer John Blok (54).

Door de corona-uitbraak was het afgelopen seizoen snel klaar en is er in feite alleen maar getraind. “Ik denk dat wij er aardig in geslaagd zijn om het leuk te houden, maar dat vergde ook wel iets meer van ons om de trainingen zinvol en afwisselend te houden. Zeker als er geen einddoel en wedstrijd tegenover staat. We zijn die periode volgens mij goed en nuttig doorgekomen. Daar heb ik absoluut geen klagen over. Sterker, als ik op de afgelopen wedstrijden af ga, constateer ik dat we conditioneel een behoorlijk fitte spelersgroep hebben. Het is niet te vergelijken met andere jaren, omdat we nu in feite een heel seizoen hebben doorgetraind. Iedereen was er overigens wel aan toe om weer wedstrijden om de punten te spelen. Het was alweer een verademing op het moment dat we weer ‘gewoon’ voluit konden trainen en dat je oefenwedstrijden kon gaan spelen. Niet alleen de spelersgroep, maar ook de mensen binnen de vereniging en onze supporters waren daar aan toe. Het verenigingsleven, en dan vooral het sociale aspect, hebben we natuurlijk allemaal lang moeten missen. Lekker een wedstrijd spelen of kijken en daarna met elkaar een biertje kunnen drinken en zo.” 

Sterkere selectie

De meest in het oog springende nieuweling is natuurlijk Lex Immers. Maar is de selectie in totaliteit sterker dan vorig seizoen? John: “Daar lijkt het in ieder geval wel op. Op dit moment hebben we meer keuze, dan dat we de afgelopen jaren hebben gehad. Dat is prettig, maar over de daadwerkelijke sterkte kunnen we pas over een x-aantal weken oordelen. Nu loopt alles prima, maar hoe gaat iedereen met deze nieuwe situatie om, valt het met blessures mee en hoe gaan we om met teleurstellingen? Gelukkig hebben we met Robin Knoester en Marco Scheenstra ervaren mannen in de staf en is ook Levi Schwiebbe, die gestopt is als speler, toegetreden tot de trainingsstaf Daarnaast hebben we natuurlijk al een paar ervaren spelers rondlopen in de selectie, zoals Tim Peters, Ruben Koorndijk en Mehmet Aldogan. Door het wegvallen van Levi was Lex Immers misschien net dat ontbrekende stukje in de hiërarchie binnen de groep. Lex is niet alleen een ontzettend slimme en ervaren speler maar bovenal een fijne gozer, die uitstekend bij deze groep en vereniging past. Hij is een echte teamplayer en dat is voor ons ook erg belangrijk. Net als een aantal andere spelers is Lex wat later begonnen en hij wordt straks alleen maar beter. Daarnaast kan hij overal in de as spelen en dat geeft ons weer meer mogelijkheden. Dat Lex graag bij Scheveningen wilde komen spelen, en onze ervaren krachten al zolang voor ons spelen, zegt iets over hen maar zeker ook over de club Scheveningen.Ook enkele jonge talentvolle spelers uit de Haagse regio hebben voor Scheveningen gekozen. “En daar moet ik de technische commissie een compliment voor geven. Zij hebben prima werk geleverd. Niet alleen is bijna de complete selectie intact gebleven, maar ook een ervaren speler als Kevin Gomez Nieto is terug. Met Ricardo de Vlugt  hebben we er nog een multifunctionele speler bij die uitstekend bij ons past. Prettige bijkomstigheid daarvan is dat we dit seizoen over een sterke bank kunnen beschikken. Dat zullen we zeker nodig hebben in deze zware competitie.


Scheveningen probeert zich ieder seizoen zo snel mogelijk veilig te spelen. Mogen we nu meer verwachten? "Ook hierin ben ik voorzichtig, ondanks de veelbelovende start. Ook nu zeg ik stel deze vraag over een wedstrijd of tien, dan kunnen we kijken, waar we staan. We moeten nooit te vroeg conclusies trekken. Zaterdag 11 september komt Jong Sparta op bezoek, die gewoon 3-1 van Rijnsburgse Boys winnen en de week erna gaan we bij Katwijk op bezoek. Laten we voorlopig maar leven van week tot week, al zijn de voortekenen goed ook nu we iets anders spelen. We hebben meer diepte in ons spel en spelen meer naar voren. Het gaat dus ook om de ontwikkeling van ons spel”, aldus trainer John Blok, die het bij Scheveningen nog steeds geweldig naar zijn zin heeft.