Afbeelding
Beeld: Valerie Kuypers

Slagbomen bij toegang de Strandweg

Vanaf maandag 13 september 2021 staan er aan beide kanten van de Strandweg werkende slagbomen. Ze staan bij de Vissershavenweg en de Scheveningseslag. De slagbomen zijn er om vervelend rijgedrag van rondjes rijdende automobilisten en andere (geluids)overlast tegen te gaan. En om de beschikbare parkeerplaatsen zo goed mogelijk te gebruiken.

Voorlopig worden de slagbomen gebruikt in een testfase. Zo kunnen automobilisten wennen aan de aanwezigheid en het functioneren van de slagbomen. 

Als de laatste technische hobbels zijn genomen, treedt ook het systeem dat laat zien of er nog parkeerplekken zijn in werking. Er kan worden ingereden zolang er parkeerplaatsen aan de Strandweg beschikbaar zijn. Via de toegang Scheveningseslag zijn dat zo’n 215 parkeerplekken en via de toegang Vissershavenweg, inclusief Parking Noordelijk Havenhoofd, ongeveer 440. Op digitale borden voor de toegangen staat of er nog parkeerplaatsen vrij zijn (VRIJ of VOL). Als alle parkeerplekken bezet zijn, blijven de slagbomen dicht totdat er een auto vertrekt. Uitrijden kan altijd. Het systeem van slagbomen blijft tot eind oktober 2021 in gebruik.


Doordeweeks vanaf 20.00 uur en in het weekend vanaf 18.00 uur tot aan 00.00 uur wordt de Strandweg helemaal afgesloten door verkeersregelaars. Op drukke momenten zijn zij ook aanwezig, om het verkeer richting en op de Strandweg in goede banen te leiden. Om sluipverkeer te voorkomen, worden de achterliggende woonstraten iedere dag met verkeersregelaars en hekken afgesloten. De bewoners van deze straten hebben een brief ontvangen waarmee zij wel door mogen rijden. Deze situatie duurt tot eind oktober 2021.