Eerste winst voor Kalinko

De eerste officiële volleybalwedstrijd van het nieuwe seizoen voor de dames van Kalinko was direct een bekerwedstrijd tegen Zaan-stad.

Zaanstad Dames 1, uitkomend in de 1e Divisie, begon sterk en nam al snel een voorsprong. Gelukkig kon Kalinko het langzaam bijtrekken. Zaanstad behield de grip op de eerste set en won deze met 18-25.

Na motiverende woorden van coach André kwam Kalinko in de tweede set goed uit de startblokken en pakte al snel de leiding. Zaanstad probeerde nog terug te komen. Maar Kalinko wist deze set af te sluiten met een ace, die de score op 25-16 bracht.

De derde set begon rommelig voor Kalinko en de Scheveningse dames komen daardoor snel op achterstand. Maar Kalinko herpakt zich en komt langszij en loopt zelfs uit naar 12-9. Zaanstad knokt zich terug en blijft de score gelijk trekken. Uiteindelijk beslist Kalinko, waarna de Scheveningers het afmaken: 25-22.

Kalinko start de vierde set goed en komt op voorsprong. Ondanks dat de dames van Kalinko de voorsprong behouden maakt Zaanstad ze het niet makkelijk. Zaanstad komt steeds dichterbij en de spanning is vanaf de tribunes te voelen. Uiteindelijk pakt Kalinko met een mooie service langs de lijn en twee keer een prachtige blok ook deze set: 25-23.


Dankzij de winst gaat Kalinko Dames 1 door naar de volgende bekerronde. Aanstaande zaterdag is de eerste echte competitiewedstrijd voor de dames. Deze start om 14.30 uur in Sporthal Houtrust, aan de Laan van Poot.